Endodontie

Edodontie
Dispozitiv radicular
100 lei
Obturatie de canal
80 - 100 lei
Tratamentul pulpitei dentare – extirpare vitala
80 - 100 lei
Tratamentul gangrenei – extirpare devitala
100 - 120 lei
Trepanare coroana + drenaj endodontic
50 lei
Pansament calmant
40 lei
Drenaj endodontic
40 lei

Ce este Endodonția

Endodontia este ramura stomatologica care se ocupa de tratamentul canalelor radiculare sau cunoscut de pacienti drept „scos de nerv” si inchiderea etansa a spatiului rezultat prin obturatie de canal. Se realizeaza cu anestezie locala, deci nu doare,
In functie de gradul de afectare al nervului, pot fi descrise mai multe afcetiuni ale acestuia, implicand simptomatologie diferita.

Pulpita dentara
Inflamatia pulpei dentare se manifesta prin sensibilitate crescuta la nivelul unui dinte, datorita unei carii profunde sau unei traume termice. Consta in indepartarea tesutului pulpar(nervului) sub anestezie locala, tratamentul mecanic al canalelor radiculare si obturarea(umplerea) acestora cu material de obturatie de canal.

Gangrena pulpara reprezinta moartea si infectarea puulpei dentare (nervului) ce apare in urma unui carii profunde netratate. Dintele afectat nu prezinta simptomatologie intr-un stadiu incipient, fiind lipsit total de sensibilitate, El poate prezenta discromie(modificare culorii), fractura, carie profunda. Ulterior, netrata, se complica, infectia avansand si afectand varful radacinii, moment in care apare durere la presiune si chiar abces dentar.
Tratamentul consta in indepartarea nervului infectat, si controlarea infectiei cu ajutorul tratamentului mecanic si medicamentos, urmat la final de obturarea(sigilarea) canalelor radiculare cu material special de obturare.

Orice carie netratata la timp se poate complica ireversibil afectand nervul dintelui. Controalele periodice la stomatolog pot impiedica avansarea cariei spre nerv!