Odontoterapie

Odontoterapie
Tratamentul cariei simple cu AquaCut (fără freză)
100 lei
Obturație compozit fotopolimerizabil
60 - 150 lei
Obturatie glassionomer
60 lei
Pansament eugenat de zinc
40 lei
Reconstituire corono-radiculară
150 lei
Sigilare șanțuri și fosete
60 lei

Ce este odontoterapia

Cand spunem odontoterapie ne referim la acea ramura stomatologica care se ocupa cu prevenirea si tratarea cariilor dentare.

In termeni populari numita plomba, obturatia in ziua de azi are avantaje foarte mari in comparatie cu obturatiile dentare clasice (mai vechi). Obturatiile din compozit se pot alege dupa culoarea dintelui, deci, implicit au o estetica dentara de invidiat. Nu se face deosebirea deloc intre dintele natural sanatos si plomba. Se fotopolimerizeaza cu lampa si se finiseaza usor, avand o durata de viata mare. Materialul este tolerat fara probleme de organism.

Obturatiile sunt necesare în tratarea cariilor deoarece în lipsa lor degradarea dintelui va continua până la nerv. Iar acest lucru ar putea fi extrem de dureros, urmat de afecțiuni și mai grave cum ar fi infecțiile și abcesele.

De ce sa alegi serviciile Artsmile de odontoterapie

Materialele folosite la Artsmile sunt de ultima generatie. Materiale cu umplutura ceramica, acestea remarcandu-se printr-o biocompatibilitate excelenta si stabilitate coloristica foarte mare. Indeplinesc cele mai pretentioase cerinte estetice ale regiunilor anterioare si posterioare.
In materie de echipamente medicale dentare de ultima generatie, Artsmile are in dotare aparatura care prepara dintele, curata cariile si indeparteaza coloratiile fara freza.
AquaCut este un aparat prietenos ce inglobeaza o tehnica superioara de tratare a cariilor. Aceasta tehnologie nu presupune folosirea frezei, ci o pulbere abraziva, fiind inlaturat contactul direct si zgomotul produs de freza. Aquacut taie cu un jet fin de pulbere inconjurat de o perdea de apa. Nu are contact direct cu dintele si de aceea nu transfera nici o senzatie. Nu exista miros sau vibratie.
Aquacut prepara suprafata conservativ, indepartand o cantitate minima de substanta dentara si o lasa intr-o stare perfecta pentru a aplica materiale restaurative adezive moderne.

Aquacut este o unealta creata pentru a fi mult mai conservativa decat freza conventionala pentru repararea si prepararea dintilor. Spre deosebire de fluidul abraziv frezele indeparteaza mai mult decat este necesar din structura dentara putand cauza fracturi in smalt.

Caracteristici:

  • O singura piesa de mana pentru toate tipurile de tratamente;
  • Inlocuieste instrumentele rotative;
  • Fara supraincalzire, zgomot sau miros;
  • Fracturile dentare care apar in urma frezajului clasic sunt evitate complet, datorita absentei vibratiilor;
  • Reduce nevoia de anestezie locala;
  • Minimizeaza riscul de indepartare a tesutului dentar sanatos.